Simpelweg heerlijk, al die nationale feestdagen zo achter elkaar. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, soms Bevrijdingsdag en Pinksteren. We worden verwend in drie maanden tijd. En natuurlijk is het vakantiegeld binnen, dus snel de vakantie geboekt. Maar na Pinksteren krijg je toch altijd een beetje een dip, want de feestdagen zijn voorlopig voorbij. Na je zomervakantie staat dan je vakantiedagensaldo (bijna) op nul en er is pas een half jaar om…

Moet je nu maar doorwerken en wachten tot het Kerst is? Terwijl je straks met de R in de maand wel weer zin krijgt in een extra zonvakantie of skitrip. Of de winterdip slaat toe en je wil toch even een paar dagen bijkomen. Jammer eigenlijk dat onze vakantiedagen restricties kennen en niet naar behoefte zijn. En jammer dat de werkgevers het vakantiegeld maar oppotten tot mei om het uit te keren. Het lijkt alsof we maar één keer per jaar weg mogen en niet meerdere weekendjes of weken.

Daarom hebben we bij Semantica onze arbeidsvoorwaarden helemaal aangepast aan deze tijd. Onze software ontwikkelaars kunnen onbeperkt vakantiedagen opnemen en krijgen maandelijks hun vakantiegeld uitbetaald. De regie ligt meer in eigen hand van de medewerkers. De filosofie is dat je beter je werk doet als je gelukkig bent, als er dus een goede werk-privé balans is.

Echt, onbeperkte vakantiedagen? Ja. Als je project bijvoorbeeld is afgelopen, dan is dat een mooi moment om een pauze in te lassen. Je hoeft niet altijd te studeren of direct door naar een ander project. Financieel merk je niets van de extra vakantiedagen die je opneemt. Er is alleen meer bonus als je wel werkt, door Salaris+ van Semantica.

De maandelijkse uitkeer van je vakantiegeld geeft je ook de vrijheid en regie over je vakantieplanning en -budget. En er wordt niet raar opgekeken en ook niet met tig managers overlegd voordat er besloten wordt of iemand extra verlof mag. Bij Semantica is het heel gewoon. En er zijn geen scheve ogen van collega’s onderling. De developers weten van elkaar dat de behoefte aan vakantie verschillend is. De één heeft altijd dagen over, de ander komt elk jaar weer tekort. De één wil meer bonus, de ander meer vrij en je hebt zelf de regie. Zo simpel is het.

Met eigen ogen zien? Bereken je eigen salaris en vrije dagen.

Over Tanja Tanja

Tanja is een mensen-mens. Zij zorgt ervoor dat mensen zich op hun gemak voelen. Ze luistert, activeert op een positieve manier en daagt je uit jezelf te blijven ontwikkelen. Kortom: Tanja zorgt voor happy people.

Vragen of opmerkingen zijn welkom. Bel of mail Tanja.