De beste wensen voor 2018! Ben ik te vroeg? Ach, als de kerstspullen in de winkels verschijnen, dan komen de goede voornemens ook alweer in zicht. Goede voornemens. Niemand heeft ze, maar toch stromen de sportscholen vol in januari (en weer leeg in februari), verkopen de afslankmiddelen als een dolle in dezelfde periode en zie je bijna alleen maar stoppen-met-rokenreclames. Voor mij is het nooit te vroeg om na te denken wat er beter kan.

Werk

Natuurlijk denk je eerst aan de belangrijkste aspecten van het leven, zoals gezondheid en relaties. Maar vergeet ook je werk niet, want je bent toch een goede 25% van je tijd op je werk of met je werk bezig.

Behalve mijn persoonlijke doelen heb ik als werkgever ook goede voornemens. Om een beeld te krijgen van wat softwareontwikkelaars belangrijk vinden, vraag ik geregeld mensen in mijn netwerk wat ze bij hun huidige werkgever houdt of juist waarvoor ze een overstap zouden overwegen. Die informatie gebruik ik niet om direct sollicitaties uit te lokken, maar wel om te horen hoe ik als werkgever in de IT relevant en interessant blijf.

En daar komen opvallende antwoorden uit.

Samen dichtbij

Ik vind het interessante dat, nu de crisis voorbij is, ik de meningen zie verschuiven. De twee grootste stijgers van de afgelopen maanden zijn:

  1. korte reistijd en
  2. vertrouwen tussen collega’s.

Nog niet zo lang geleden stonden zaken als beloning en vrijheid hoog genoteerd. Die hoor ik nog steeds terug, maar minder prominent, dus blijkbaar hebben we die ondertussen goed geregeld.

Gelukkig doen we er binnen Semantica al veel aan om mensen ontspannen op hun werk te krijgen en hebben we al jaren een OBER-bedrijfscultuur: Open, Blij, Eerlijk en Respectvol. Maar toch gaan wij in 2018 extra hard werken aan verbetering van de mobiliteit en samenwerking.

Wil je 1 januari beginnen met je goede voornemens, dan is nu het moment om daarover na te denken. En voor je werk is nu zelfs het perfecte tijdstip om een overstap in gang te zetten. Kun je lekker ontspannen tijdens het kerstdiner, genieten van de Top 2000 en na de oliebollen aan de slag bij een werkgever die jouw goede voornemens waar gaat maken. Mooier kan niet.

Wat je ook als doelen stelt voor 2018, wij als Happy Software People wensen je nu alvast een Happy New Year!

Titelplaatje Designed door Freepik.

Over Roland Roland

Roland doet al heel lang iets met computers (volgens zijn moeder). Hij houdt van techniek, maar vooral van mensen. Het overwinnen van problemen vindt hij heerlijk, dus daarom is hij ondernemer, echtgenoot, vader en sportief (in willekeurige volgorde).

Vragen of opmerkingen zijn welkom. Bel of mail Roland.