In 2011 heeft de Verenigde Naties een resolutie aangenomen waarin geluk wordt herkend als een fundamenteel menselijk doel. Deze resolutie is in het leven geroepen voor een meer inclusieve, rechtvaardige en evenwichtige benadering van economische groei die het geluk en welzijn van alle mensen bevordert. Sinds 2012 wordt de Internationale Dag van het Geluk elk jaar op 20 maart gevierd over heel de wereld. Het ‘gelukkigste land ter wereld’ wordt bekend gemaakt in het ‘World Happiness Report’. Voor de periode 2015-2017 staat Nederland op plek 6 met maar hele kleine verschillen met de overige landen in de top 10.

Geluk is iets waar wij naar streven binnen ons bedrijf en bij onze klanten. Dit doen wij door elkaar de ruimte te geven, maar ook door samen te werken. In de huidige moderne samenleving voelen meer en meer mensen zich niet verbonden, geïsoleerd en alleen. Door de toenemende technologische ontwikkelingen zijn er telkens meer mensen die deze ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor op dit gebied worden geïsoleerd.

Jij hebt dit vast vaak zelf waargenomen, je reist met het openbaar vervoer en iedereen staart maar naar zijn of haar telefoon terwijl er toch een aantal mensen ‘niks’ aan het doen zijn. Door het constant bezig zijn met deze technologie is er minder interactie tussen mensen in het ‘echte leven’. Wij vinden het belangrijk dat iedereen, of je nou veel of weinig kennis hebt van technologie, zich gelukkig kan voelen.

20 maart is een dag om te kijken naar hoe gelukkig jij bent en aandacht te hebben voor de mensen om je heen. Technologie kan een belangrijke en mooie toevoeging zijn aan onze samenleving, maar vergeet daarnaast niet dat technologie ook van grote invloed kan zijn op ieders geluk, groot of klein.

Update 20 maart 2019 Nederland is gelukkiger geworden en staat dit jaar op nummer 5. De Finnen zijn het gelukkigst! Lees hier het hele World Happiness Report 2019

Over Marleen Marleen

Marleen is energiek en vrolijk.

Enthousiast werkt ze aan het verbeteren van werk, zodat mensen beter, sneller en makkelijker hun doel bereiken: gelukkiger worden in wat je doet.

Vragen of opmerkingen zijn welkom. Bel of mail Marleen.