Coen, wat is jouw specialisatie binnen Semantica? Frontend developer, ik neig richting grafisch ontwerp. Ik werk ook met diverse frameworks en libraries.

Wat doe je nu? Ik doe 3 dagen per week een project bij een marketingbureau. Ik bouw AB-testen en onderhoud voor websites met HTML/CSS en vooral Javascript. In de 2 dagen bij Semantica bouw ik een mobiele app voor een stichting, dit doe ik samen met een collega die de backend bouwt. En ik heb me bezig gehouden met de automatisering van neuraal netwerken. Mijn vorige klus was samen met een team frontenders bouwen aan een webwinkel voor een supermarktketen, waarbij een checkout gemaakt moest worden.

Wat drijft jou om je werk goed te doen? Je maakt iets voor een ander en je sluit aan bij wat diegene wenst. Als de opdrachtgever tevreden is, ben ik zelf ook blij.

Welke bedrijfscultuur is voor jou ideaal? Klein, persoonlijk, gezellig, dynamisch, levendig.

Wie zou er moeten solliciteren bij Semantica? Als je een doener bent die echt de techniek in wilt gaan. Als je na je studie de theorie wel begrijpt, maar ook nog iets wilt kunnen. Ik ben zelf gestart in GroeIT, het traineeship van Semantica. Dit is een persoonlijk maatwerk traject. Afgestemd op wat jij wil en kan.

Hoe zou je Semantica omschrijven in 5 buzzwoorden? Vooruitstrevend, Innoverend, Variatie, Durven, Nieuw.

Wat moet echt bijblijven als iemand voor het eerst een Semanticaan heeft gesproken? Dat we weten waar we het over hebben. Dat je je ook opstelt als consultant. Dat je iets aan ons kan vragen. Dat we graag uitleggen en adviseren.

Als Semantica haar kennis deelt in workshops, welke dingen zouden dat kunnen zijn? Hoe bouw je een ontwikkelomgeving op met alle tools die je nodig hebt. Daar onderscheiden we ons wel in. Hybride apps bouwen. Daar weten we veel van, zowel de achterkant als de voorkant.

Je hebt een HBO Bachelor en een Universitaire Master behaald, nu een traineeship. Ben je niet een beetje klaar met leren? In een traineeship ga je direct aan het werk, maar tegelijkertijd lees je documentatie en vind je oplossingen op een interactieve manier. Ik heb er bewust voor gekozen om na mij HBO een Master te doen omdat ik meer wilde leren. Na mijn master had ik pas helder wat ik precies wilde gaan doen in de praktijk. Dat leer ik nu, heel concreet. Dit jaar heb ik geleerd beter te programmeren in Javascript, tools, frameworks etc. En ik zit nu wel op een punt waar ik hoopte te zitten, want ik kan nu zelf aan de slag om projecten te doen. En om antwoord te geven op de vraag: je bent nooit klaar met leren.