IT Support & Beheer

IT Support & Beheer
Photo by Matheus Viana / Unsplash

Op zoek naar een betrouwbare partner voor het beheer en onderhoud van software(applicaties)? Of wil je alleen een deel hiervan uitbesteden? Semantica heeft de middelen en kennis om je hierbij optimaal te helpen.

Naast het ontwikkelen en bouwen van maatwerksoftware hebben wij ook ruime ervaring met beheer en onderhoud van systemen. Softwareapplicaties zijn tegenwoordig onmisbaar geworden en moeten daarom actueel zijn en goed werken. Zorgvuldig systeem- en applicatiebeheer is hierbij onmisbaar. En laat dat nou precies zijn waar wij goed in zijn.

Proces IT beheer

We beginnen met een scan van de middelen om de huidige situatie, wensen, mogelijkheden en eventuele risico’s goed in kaart te brengen. Hieruit volgt een rapport met aanbevelingen voor verbeteringen en te verrichten activiteiten.

Vervolgens doen wij waar we goed in zijn; het inrichten van een IT omgeving die in zijn geheel aansluit op de organisatie. Wij zorgen ervoor dat de (automatisering)middelen continu en storingsvrij zijn, zo goed mogelijk aansluiten op (steeds veranderende) behoefte, wensen en eisen van de gebruiker en beveiligd worden.

Semantica's proces bij IT Support

Semantica beheert zowel applicaties die door ons gebouwd worden als applicaties die door anderen zijn gebouwd. Wij zorgen in dat geval voor een goede kennisoverdracht waardoor een overgang soepel verloopt.

De voordelen van ons IT beheer:

  • Altijd de juiste resources en expertise beschikbaar
  • Toepassing beste en meest relevante technologieën
  • Actuele software die goed werkt
  • Actief beheer, support en beveiliging

Het begint bij een vraag

Je hebt een vraag, je zit met een probleem en zoekt een oplossing. Zijn wij die oplossing? Vaak wel, soms niet. Stel je vraag en we komen er samen snel genoeg achter.