Over Semantica

Over Semantica
Photo by Ian Schneider / Unsplash

"We zijn al dertig jaar een start-up", gaap. We vinden nieuwe tools en technieken cool. We blijven leren van onze klanten. We gaan soms op ons bek, staan weer op en proberen het opnieuw, maar nu beter. Als dat een start-up is, dan zijn we dat. En anders lekker niet.

Maak het zo simpel mogelijk, maar niet simpeler.

Dat is hoe werken bij én met Semantica eruit ziet.

Terug naar 12 juli 1995

Weet jij nog waar je was op 12 juli 1995? Wij waren bij de notaris in Haarlem om het formele begin van Semantica B.V. te beklinken.

Hoe onbelangrijk ook, hadden we dat toen niet gedaan, dan had je dit nu niet gelezen. Zo zie je maar, een simpele handtekening op een warme juli-dag lang geleden heeft grote gevolgen.

Als je wilt weten wat we in de tussentijd hebben uitgespookt? Bekijk een paar momenten uit onze, ondertussen best wel, lange geschiedenis.

A waiter serving a glass of cocktail with a mountain view in the background
Photo by alevision.co / Unsplash

Open, blij, eerlijk en respectvol

Dat we een zakelijke dienstverlener in de IT zijn, is niet uniek. Maar dat onze kernwaarden ook nog eens het woord OBER spellen, vinden wij wel geestig.

Open betekent dat iedereen bij Semantica rekening houdt met de mening van anderen en ook luistert naar die mening. Dat betekent overigens niet dat je het eens moet zijn.

Blij wil zeggen dat we zoveel mogelijk dingen doen die we leuk vinden, waar wijzelf blij van worden. Maar ook jij moet blij worden van wat we doen, anders doen we het niet goed.

Eerlijk duurt het langst en vinden wij daarom heel belangrijk. Dubbele agenda's, verborgen motieven, achter-je-rug-om; het komt allemaal niet voor. Wij vinden onze nachtrust veel te belangrijk om oneerlijk te zijn.

Respectvol maakt het mogelijk om alles te zeggen, open en eerlijk. Maar wel op een manier die rekening houdt met de gevoelens en waarden van de ander. We werken met en voor mensen. Respect naar elkaar is noodzakelijk. Zonder respect geen relatie.

Ontmoet mensen

Dat we anders zijn, is geen geheim. Daarom is deze site dat ook. Behalve allerlei leuke en (hopelijk) beetje nuttige info, kun je ervoor zorgen dat we je op de hoogte houden. Eigenlijk is deze site een magazine over Software met Positieve Impact.

Als je een leuke bijdrage weet, dan kun je ook op onze site je verhaal doen.

Neem contact op en als het past dan plaatsen we je verhaal!