Positive Impact Plan: de snelste manier naar werkende software

Positive Impact Plan: de snelste manier naar werkende software
Photo by Brett Jordan / Unsplash

Met het Positive Impact Plan (PIP) brengen we de snelste route in kaart naar lekker werkende software. We bekijken je huidige oplossing en komen met uitvoerbare acties om die te verbeteren, in normaal Nederlands.

Waarom een PIP

Met een PIP helpen we ondernemers begrijpen wat er met hun software aan de hand is. Techniek is prachtig en dient de mens, maar omdat software een belangrijke rol speelt in je bedrijfsprocessen is het belangrijk dat jij snapt wat er gebeurt.

Succesvol ondernemen betekent keuzes maken. Je kunt alleen de juiste keuzes maken als je weet waar je voor kiest. Als de keuze te maken heeft met software, dan is het PIP het beste hulpmiddel voor slimme ondernemers.

Is een PIP zinvol voor mij?

Herken je een van de volgende situaties? Dan is het PIP zinvol en helpt je bij het maken van de juiste keuzes.

  • Je loopt tegen grenzen aan, want je software is traag, instabiel of onbetrouwbaar
  • Je hebt een nieuw idee voor je onderneming en wilt weten of je software het aankan
  • Je wilt een second opinion, want je snapt niks van je leverancier

Trage, instabiele of onbetrouwbare software - je loopt tegen grenzen aan

Als je net begint me de software dan is de snelheid meestal goed. Het systeem reageert snel. Maar na een tijdje, als je steeds meer gegevens verzamelt, wordt de software traag. Soms is een krachtiger computer de 'simpele' oplossing, maar vaak is dat uitstel van executie. Er is meer aan de hand en dat vraagt om een structurele oplossing.

Als veranderingen aan je software voor problemen zorgen, dan noemen we dat instabiel. Door aanpassingen gaan dingen fout die eerst goed gingen, soms op plaatsen waar de aanpassingen niets mee te maken lijken te hebben. Een klein duwtje kan het hele softwarebouwwerk laten omvallen. Gevolg is dat de software niet meer veilig kan worden aangepast en uitgebreid.

"Sluit hem even af en start hem weer op" is een veelgehoorde 'oplossing' voor onbetrouwbare software. Software die vastloopt, ermee stopt, hikjes vertoont, noemen we onbetrouwbaar, omdat je nooit weet of het zal blijven werken (meestal stopt de software op een moment dat het jou heel slecht uitkomt...). Onbetrouwbaarheid komt bijna altijd door fouten in de software; situaties waar geen rekening mee gehouden is bij de bouw.

Do Something Great
Photo by Clark Tibbs / Unsplash

Nieuw idee - is je software voorbereid?

Nieuwe ideeën zijn de levensader van succesvol ondernemen. Nieuwe ideeën leiden tot nieuwe kansen en zijn cruciaal voor groei.

Software is afgestemd op de processen binnen je bedrijf. Nieuwe ideeën zorgen vaak voor nieuwe of veranderende processen en dus zal je software ook veranderen.

Het is onmogelijk om alle toekomstige veranderingen van te voren te voorspellen. En er alvast op vooruit lopen is veel te duur. Maar je kunt software wel voorbereiden op mogelijke uitbreidingen. In een PIP beoordelen we de mogelijkheid om nieuwe ideeën op te nemen in de bestaande software. Zo kun jij goed overwogen beslissen wat je wel en niet wilt uitvoeren en weet je wat je kunt verwachten van de ondersteuning van de software.

Second opinion - je eigen softwarespecialist

Software is voor veel ondernemers te abstract. Softwarebedrijven maken er soms een sport van om zo onduidelijk mogelijk te zijn over wat ze nou precies doen.

Met een PIP geven we een oordeel over de kwaliteit van de gemaakte oplossing. Dat kan voor, tijdens en na het realisatietraject. Als je wilt kunnen we het PIP ook periodiek uitvoeren. Zo houd je de vinger aan de pols en weet je zeker dat je de beste oplossing geleverd krijgt.

Ons doel is ervoor te zorgen dat jij de beste software krijgt die mogelijk is. Met het PIP helpen we de leverancier én jou.

Als je wilt, doen wij de communicatie met de ontwikkelaars, zodat jij geen last hebt van technisch jargon. En we vertellen het jou in normaal Nederlands.

Wat zijn de voordelen van een PIP?

Gratis intake

Eerst wil je weten of een PIP voor jou de beste oplossing is. Dat is logisch. In het eerste gesprek, meestal een uurtje, bepalen we samen welke stappen nodig zijn om jouw probleem op te lossen. En natuurlijk is dat kosteloos.

Vast bedrag

We begrijpen dat de prijs van software soms onaangenaam hoog kan oplopen. Daarom doen we dat met het PIP anders. Voordat we beginnen weet jij precies wat het PIP gaat kosten. Geen verrassingen, geen risico's.

Vaste tijdsduur

We willen dat je van te voren weet hoelang het PIP gaat duren. We vertellen je wanneer en van wie we tijd nodig hebben om het PIP te maken.

Begrijpelijke taal

Ieder vak heeft zijn eigen jargon, IT is daarop geen uitzondering. De mensen in je bedrijf snappen meestal niets van het techneutentaaltje. En dat is ook helemaal niet nodig. We kunnen in normaal Nederlands uitleggen wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren. Als iedereen begrijpt wat we gaan doen, dan wordt keuzes maken ineens een stuk eenvoudiger.

Extra voordelen

Het PIP geeft je al een enorme voorsprong, maar we willen er echt zeker van zijn dat je meer dan voldoende waarde haalt uit onze samenwerking. Daarom krijg je de onderstaande onderdelen extra bij iedere PIP.

  • WBSO-check voor het project/werkzaamheden (waarde: €250)
  • Licentiecheck, heb je de juiste licenties en betaal je niet teveel (waarde: €1.000)
  • Up-to-date check, zijn alle componenten up-to-date (waarde: €250)