Wil je onderscheidend zijn? Geef je klanten een unieke mobiele app of web applicatie.

Hybride mobiele apps: één keer bouwen, overal gebruiken*

* Met overal bedoelen we iOS en Android. Hiermee bereik je 99% van de mobiele gebruikers (bron: Gartner, voorjaar 2016).

Je kunt op twee manieren mobiele apps bouwen.

  1. native: twee afzonderlijke apps, één voor Apple’s iOS en één voor Google’s Android
  2. hybride: één gezamelijke app, die ongewijzigd te gebruiken is op iOS en Android

Hybride is de toekomst, want er is eigenlijk geen verschil merkbaar en native app ontwikkeling wordt steeds duurder.

Alles gelijk…

iOS en Android zijn twee compleet verschillende werelden die samenkomen bij hybride apps. Met hybride apps kun je alles dat je met native apps kunt (die apart voor iOS en Android gemaakt zijn). Je ervaart de apps zoals je gewend bent op jouw mobiele apparaat. De app houdt zich aan de manier waarop apps er op je telefoon uitzien en reageren. Hybride apps zien er op iOS uit als een iOS-app en op Android zien ze er uit als Android-app. En natuurlijk zijn hybride apps gewoon in de Apple App Store en Google Play te vinden.

App store logos

…behalve de prijs

Eigenlijk zijn alleen de kosten van hybride apps anders. Die zijn veel lager. Met onze tools maken we snel een perfect werkende app. Voor iOS en Android. Dat klinkt als “twee voor de prijs van één” en dat is het ook.

App ontwikkelen? Vraag naar de mogelijkheden en laat je verrassen!

Standaard maatwerksoftware

Waarom zou je software bouwen als er al zoveel standaard pakketten beschikbaar zijn? De belangrijkste reden is dat onze klanten niet standaard zijn; ze hebben oplossingen nodig die ze niet in een pakket vinden.

Software is de drijvende kracht in vrijwel iedere onderneming. Als iedereen dezelfde standaard pakketten gebruikt, dan is je onderscheidend vermogen gering. Daarom begrijpen echte ondernemers dat ze software nodig hebben die ze een voorsprong geeft op hun concurrenten. En dat kan alleen met maatwerk.

Softwarebouwen is allang geen proces meer van alles opnieuw bedenken. Voor de technische oplossingen gebruiken we een grote verzameling open source producten die bouwen en testen enorm versnellen. Wij noemen het daarom standaard maatwerk: technisch is het grotendeels standaard, functioneel is het helemaal maatwerk.

Verdienen aan software

Wist je dat je met maatwerksoftware geld kunt verdienen? Waarschijnlijk wel, want er zijn veel bedrijven rijk mee geworden.

Bedenk je een oplossing voor een probleem dat meer bedrijven in jouw branche hebben? Dan kun je overwegen je collega’s toegang te geven tot jouw software. Je wordt dan zelf pakketleverancier en verdient aan het gebruik van je software! Wij kunnen alles voor je regelen: van de juridische en sales aspecten tot de technische invulling.

Jij levert de materiekennis, wij leveren de technische know-how. Samen realiseren we software voor de wereld.

Kosten van maatwerksoftware

Software bouwen kost tijd en dus geld. Hoeveel geld is met name afhankelijk van hoeveel tijd we nodig hebben om de software te realiseren. Hoe uitgebreider je wensen zijn, hoe duurder het zal zijn. In die zin lijkt het op een huis: een groter huis bouwen kost meestal meer dan een klein huisje.

Wij begrijpen dat je liever geen open-einde opdrachten geeft (‘We zien wel wat de rekening wordt’). Daarom werken we standaard met fixed-price opdrachten. Je weet van te voren wat je kwijt bent en wat je ervoor terugkrijgt. Alleen jij kan bepalen of het je voldoende waarde oplevert.

Ga je geld verdienen met je software? Zorgt de software voor meer klanten, hogere omzet of ga je collega’s toegang geven? Dan kan het zijn dat we met je willen partneren. In dat geval delen we de kosten en de opbrengsten in een verhouding die we beiden eerlijk vinden. Voor jou wordt het bouwen van software zo wel erg goedkoop en zonder risico. Wij moeten alleen nog even van jouw goede idee overtuigd worden.

Projecten

Bij Semantica bouwen we al meer dan 20 jaar software. We nemen het volledige projectrisico van je over en garanderen het resultaat.

Wat we maken

Wij ontwerpen en bouwen software voor desktop (steeds minder), web en mobiel (steeds meer). Wij maken de front-end (wat je ziet) en de back-end (wat het doet). Daarnaast zijn we gespecialiseerd in interfaces tussen software: we laten systemen met elkaar praten, zodat je optimaal gebruik maakt van de dingen die je al hebt.

Webapps en mobiele apps voeren tegenwoordig de boventoon. Wij zorgen ervoor dat de webapps responsive zijn, zodat ze op ieder apparaat goed bruik- en leesbaar zijn. Mobiele apps ontwikkelen wij hybride, waarmee je één applicatie gebruikt op Apple's iOS apparaten en Android systemen. Dat scheelt heel veel ontwikkel- en testtijd (lees: geld) ten opzichte van native apps en het verschil is eigenlijk niet meer waar te nemen. Natuurlijk zorgen we ervoor dat jouw apps in de stores van Apple en Google terechtkomen.

Zo bereik je 99% van de mobiele gebruikers (Gartner, voorjaar 2016) tegen een fractie van de kosten. Niet voor niks zeggen we: "Happy people building software to make people happy".

Hoe we het maken

Intern werken we met Agile-methodes zoals Scrum. Dat betekent dat iemand van jouw bedrijf onderdeel vormt van ons projectteam en meebeslist over projectvraagstukken. Zo houd je controle en zicht op de voortgang en wij hebben een aanspreekpunt voor inhoudelijke vragen. We werken in Sprints, korte periodes van meestal twee weken, waarin we delen van de functionaliteit bouwen en testen, waarna die onderdelen beschikbaar komen voor jou. Ook daarmee heb je goed zicht op wat er gebeurt.

Waarmee we het maken

Voor de meeste klanten is het niet boeiend welke techniek wij gebruiken voor het maken van onze software, zij zijn vooral geïnteresseerd in het resultaat. Maar mocht je het toch willen weten: onze taalexpertise ligt bij Java en Javascript en veelgebruikte frameworks in die hoek. In de closed source kennen Oracle en PL/SQL geen geheimen en hebben we aardig wat kennis van Microsoft tools. Dat betekent dat we in iedere omgeving uit de voeten kunnen, met iedere expert kunnen praten en inhoudelijk kunnen meedenken.

Pakket vs Standaard maatwerk

Prijs

Is standaard maatwerk duurder dan een standaard pakket? Als je een pakket gebruikt zonder enige vorm van aanpassing, voor een probleem dat iedereen heeft (neem als voorbeeld e-mailontvangen en -verzenden), dan is een pakket waarschijnlijk goedkoper. Maar vergis je niet. Je bent nooit eigenaar van het pakket; de licentie-, support- of gebruikskosten lopen in de loop der jaren flink op. Standaard maatwerk is voor jou bedoeld, ongeacht het aantal gebruikers of de tijd die je ervan gebruik maakt. Belangrijker dan de aanschafprijs is wat we noemen de TCO, total cost of ownership, oftewel de totale kosten die je gedurende het gebruik van de software maakt.

Ondersteuning

Worden pakketten beter ondersteund door de leverancier? Bij een pakket ben je overgeleverd aan de leverancier; hij is de enige die het pakket kan onderhouden en wijzigen. Bij standaard maatwerk beschik je over de broncode van de software en doordat we open source componenten gebruiken, kun je duizenden ontwikkelaars om ondersteuning vragen, als je niet bij ons wilt aankloppen.

Omdat we zoveel sneller en goedkoper software bouwen dan 20 jaar geleden, is het vaak rendabel om verouderde software volledig te vervangen, in plaats van aan te passen. Wij denken dat je voor je primaire processen serieus moet nadenken over maatwerk en voor secundaire en ondersteunende processen pakketten kunt overwegen.

The cloud

Misschien denk je: “Pakketten kan ik tegenwoordig in the cloud gebruiken”? Dan hebben we goed nieuws: dat kan met standaard maatwerk ook. The cloud is een technische oplossing om geen eigenaar te zijn van hardware (en de daarmee gepaard gaande beheerproblemen en -kosten). Eigenlijk is the cloud voor hardware, wat een pakket is voor software. Omdat voor iedereen de functionaliteit van hardware gelijk is, werkt het wel voor hardware en niet voor software. Software die in the cloud draait, kan van jou zijn, maar door ons beheerd worden. Je hebt er dan geen omkijken naar, maar wel alle voordelen van het gebruik van je eigen software.

Aanpassen

Hoe zit het met de instelmogelijkheden van pakketten? De meeste pakketten kun je instellen om beter aan te sluiten bij de dingen die jij belangrijk vindt. In veel gevallen zijn die instellingmogelijkheden beperkt en als je iets wilt dat afwijkt dan kan dat a) niet of b) tegen hoge kosten. Afwijkingen bij pakketten in the cloud zijn vrijwel niet mogelijk.

Kiezen

Kan ik pakketten uitbreiden? Soms doet een pakket bijna wat je wilt. Als zo’n pakket de mogelijkheid biedt om uit te breiden met kleine stukjes extra functionaliteit, ze noemen dat meestal plug-ins of add-ons, dan heb je het beste van beide werelden. Of een pakket deze mogelijkheid biedt, kun je bij de leverancier navragen.