Een Workation voor meer afwisseling, rust en werkplezier

Een Workation voor meer afwisseling, rust en werkplezier
Photo by Standsome Worklifestyle / Unsplash

Een maand lang workation in Puglia Italië. Maarten deed dat. Hij werkte 2 weken en nam 2 weken vrij. Niet verkeerd, starten met een stand-up vanuit je leuke Airbnb. Zijn team was het er helemaal mee eens, het project kon gewoon doorgaan en Maarten kon uitstekend remote werken.

“Voor mij was dit een mooie mogelijkheid om even helemaal weg te zijn en vrijheid te hebben in een mooie omgeving.” ~ Maarten, Lead Developer

Bob is de koning van werk-privé balans. Hij werkt 32 uur en maakt zijn vakantiedagen altijd helemaal op. Hij is een levensgenieter, is sportief, brengt graag tijd door met zijn hond en gaat meerdere keren per jaar er tussenuit met zijn vriendin. Hij heeft een workation gehouden in Drenthe en deze zomer staat er een huisje in Gelderland op de planning.

“Ik vind het leuk om op verschillende werkplekken te werken, om er lekker uit te zijn, hou van de afwisseling en de mooie natuur. Een workation is een mooie aanvulling hierop.” ~ Bob, Senior Developer

Sommige collega’s van hebben vrienden of familie in een ander land. Ook dan is een workation een uitkomst. Zo ging Dijana al eens naar Kroatië, het thuisland van haar ouders, waar ze ook een uitstekende werkplek heeft. En waar ze werk kan combineren met familiebezoek, zonder dat dit al haar vakantiedagen kost. Dit draagt bij aan een goede werk/privé balans.

Ik geef je een paar tips voor een succesvolle workation:

  • doe het niet in de plaats van vakantie, want die heb je gewoon nodig
  • zorg dat je goed kan werken, in rust, met een stabiele en veilige verbinding en een goede werkplek
  • baken je werktijd goed af van de vrije tijd
  • vul het in, hoe het bij jou past

Sommigen kiezen voor een week werken en een week vakantie. Anderen voor ochtenden werken en middagen vrij. Zo’n 25% van onze collega’s hebben al een workation gedaan. Ook werken of studeren we soms een dagje op een andere plek dan thuis of op kantoor, samen met een ander, in een sportclub of op het strand. Werken op een andere plek heeft een positieve impact op de creativiteit en is goed voor onze "happy software people". Wij geloven in hybride werken en een workation past hier prima in!

Sfeerimpressie van onze workations