De leuk-werk-garantie

De leuk-werk-garantie
Photo by Austin Distel / Unsplash

Doorgroeien en nieuwe dingen uitproberen maken wij mogelijk. Wij begrijpen dat je zowel zekerheid als flexibiliteit zoekt en dat iedere medewerker andere wensen kan hebben. Wij beloven dat wij ons inspannen voor leuk werk, dat is onze leuk-werk-garantie.

De zekerheid van leuk werk

Bij ons heb je de mogelijkheid om zowel in projecten te werken als in de detachering. Wij maken het mogelijk om gemakkelijk over te stappen naar een nieuw project of juist langdurig aan een project te werken. Wanneer jij verandering zoekt, van rol, klantomgeving, locatie, tooling of team, hoef je niet eens van werkgever te veranderen! Behalve die ene keer dat jij je huidige baan opzegt. Zo houden wij het werk voor jou flexibel, zeker en uitdagend.

"Ik hou voor ogen welk werk ik zou willen doen en probeer zoveel mogelijk te leren in mijn huidige functie. Zo blijf ik altijd leren en met deze instelling heb ik mezelf snel nieuwe kennis eigen gemaakt. Ik heb veel geleerd van collega’s in verschillende teams." ~ Dennis, Lead Developer

Kies zelf je werkplek(ken)

Waar je ook woont, in de Randstad of daarbuiten, in principe kun je overal werken. Ons kantoor (of noem jij het Hub, Homebase?) is in Leiden. Maar wist je dat onze collega's wonen in bijvoorbeeld Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel? Je kunt namelijk op projecten werken bij opdrachtgevers bij jou in de buurt. Daar werk je dan 1 of meer dagen per week. Daarnaast kun je thuiswerken en ben je welkom in Leiden. En heb je al eens gedacht aan een workation? Wij hebben opdrachtgevers van MKB tot corporates, non-profit en overheid. Jij hebt de keuze in reistijd en reisafstand en het type organisatie en opdracht waar je wil werken.

“Ik vind het leuk om op verschillende werkplekken te werken, om er lekker uit te zijn, hou van de afwisseling.” ~ Bob, Senior Developer

Werken in meerdere diensten

Deze diensten kun je zien als afdelingen, maar dan zonder muren. Je kunt gemakkelijk wisselen of combineren. Je bent minimaal inzetbaar op de diensten Projecten en Interim. Hierdoor werk je op inhouse projecten of op interimbasis bij opdrachtgevers. Naast je project kun je ook nog andere nieuwe dingen ondernemen. Daar krijg je de ruimte voor.

Projecten

Je werkt in een multidisciplinair team met je eigen Semantica collega’s aan een software-op-maat project voor een klant. Je Semantica collega’s buiten je projectteam zijn ook altijd beschikbaar voor expert-backup. Zo leer je al snel iedereen kennen. Je kunt projecten meemaken van begin tot eind. Van POC, Demo of MVP tot Releaseparty en het overdragen aan beheer. Maar een deel van een project meedraaien is ook mogelijk.

Interim

Je werkt op projectbasis samen met andere professionals in een team van de opdrachtgever. Werken als interim consultant zorgt ervoor dat je eens een andere omgeving ziet en nieuwe mensen en tooling leert kennen. Het werk blijft natuurlijk hetzelfde, het werken aan maatwerk software projecten. Ook hier zijn je Semantica collega’s altijd beschikbaar voor expert-backup.

Consultancy

Je helpt organisaties kortdurend met een vraagstuk. Je geeft advies, begeleiding, een second opinion of voert een (deel)scan uit. Dit kan onafhankelijk advies zijn, of advies voorafgaand aan een maatwerk softwareproject. Omdat het om kortdurende opdrachten gaat, is het goed te combineren met het werken in een van de andere diensten van Semantica.

Support

Hier werken applicatiebeheerders aan het onderhouden en aanpassen van applicaties. Software dat wij zelf gebouwd hebben of later in beheer genomen hebben. Jij helpt klanten om problemen op te lossen en te voorkomen. Dit kan parttime werk zijn en is dus goed te combineren met het werken in een van de andere diensten van Semantica.